Googel Shopping

Ruim 80% van de Nederlanders gebruikt Google Zoeken*

Google Shopping

Waarschijnlijk zijn ze u al eens opgevallen: de productafbeeldingen bovenaan de zoekresultaten in Google. 

Deze Google Shopping-advertenties zijn de ideale manier om uw webshop onder de aandacht te brengen bij uw potentiële klanten. Marketing Direct heeft de expertise in huis om Google Shopping-campagnes op te zetten en te optimaliseren. Wij gaan de uitdaging graag aan met deze vorm van adverteren, waarbij we de verkregen inzichten steeds opnieuw gebruiken om uw campagne te verbeteren.

Wat houdt Google Shopping in?

Steeds meer mensen bestellen hun producten online. Ze hebben geen zin of geen tijd meer om een fysieke winkel te bezoeken. Ze willen aankopen doen vanaf hun luie stoel. Om toch een beeld te krijgen van het te bestellen product zijn goede productafbeeldingen cruciaal.

Dat is precies waar Google Shopping om de hoek komt kijken. Google Shopping is net als Google Search Ads een vorm van zoekmachine adverteren (SEA). In plaats van tekstadvertenties verschijnen hierbij echter productafbeeldingen in de zoekresultaten van Google.

Deze productadvertenties zijn bedoeld om mensen te targeten die specifiek op zoek zijn naar producten zoals die van u. De plaatjes worden vergezeld door een korte productomschrijving, de productprijs en de naam van de verkoper.

Op deze manier ziet de potentiële klant in een oogopslag of dit daadwerkelijk het product is waarnaar hij op zoek is, plus waar dit product het goedkoopst is. Een concurrerende prijs is bij Google Shopping daarom extra belangrijk. Wanneer uw producten veel duurder zijn dan bij de concurrent, valt u meteen door de mand.

Alleen wanneer een potentiële klant daadwerkelijk op uw Shopping-advertentie klikt en zo op uw website terechtkomt, betaalt u Google voor deze klik. Dit heet Pay Per Click (PPC). De maximale kosten die u bereid bent te betalen voor een klik (de CPC) bepaalt u zelf.

 

Wat is het Merchant Center?

Om een Google Shopping-campagne te kunnen opzetten, is een Merchant Center-account nodig. Hierin vertelt u Google welke producten van uw website u wilt opnemen in uw product feed.

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen uw populairste producten op te nemen, om producten te selecteren waarvoor u een hoge marge ontvangt of om producten uit te sluiten waarvan u weet dat uw verkoopprijs een stukje hoger ligt dan bij uw concurrenten.

Mannen Werk adviseert u hoe u uw Merchant Center-account en de product feed tiptop in orde kunt krijgen. Is deze feed eenmaal goedgekeurd door Google, dan zetten wij de daadwerkelijke Google Shopping-campagne voor u op in Google Ads.

Aan de hand van de binnenkomende data analyseren wij vervolgens op welke punten de campagne kan worden verbeterd. Welke producten converteren bijvoorbeeld het best en welke productadvertenties hebben de hoogte klikfrequentie (CTR)?

Deze gegevens gebruiken wij om uw Shopping-campagne steeds verder te optimaliseren. Zo bereiken wij resultaten waar u als ondernemer blij van wordt.

 

Waarom uw Google Shopping uitbesteden aan Mannen Werk?

  • Een open en eerlijke aanpak
  • Ruim 12 jaar ervaring in online marketing
  • Een marketingplan op maat gemaakt voor uw bedrijf
  • Wij zijn pas tevreden als u dat bent

Nog meer bezoeker met google shopping

Laten we een kop koffie drinken en je plannen bespreken

Contact us

Get In Touch

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Quisque ullamcorper imperdiet convallis. Pellentesque rhoncus nunc non turpis lobortis volutpat.

4 + 14 =

Adress

4953 Vine Street
San Diego, CA 92465

Phone

(815) 555-5555